Kassa systemen

De meeste bloeiende detailhandelszaken verwerken dagelijks vele transacties, soms duizenden. Om dat soort volume aan te kunnen, moeten fysieke bedrijven zich wapenen met de tools – zowel hardware als software – om de operaties soepel te laten verlopen.

Het hart van een detailhandel? Het point-of-purchase, kassa of point-of-sale (POS) systeem. Hoewel velen die termen door elkaar kunnen gebruiken, zijn ze niet hetzelfde. In feite zijn er veel belangrijke verschillen die van invloed zijn op de route die u kiest voor uw detailhandel. Laten we eens kijken naar wat de traditionele kassa is, wat een kassasysteem is en hoe ze verschillen – plus hoe u kunt kiezen welke optie het beste bij uw bedrijf past.

Wat is een kassa?

De officiële definitie van de term “kassa” is “een zakelijke machine die meestal een geldlade heeft, het bedrag van elke verkoop aangeeft en de hoeveelheid ontvangen geld registreert.”

Een kassa registreert transacties die plaatsvinden in uw winkel, en maakt een overzicht van het geld dat binnenkomt en uitgaat. Het kan ook belastingen berekenen en toevoegen, bonnen genereren en basisverkopen volgen. Veel grote supermarkten en warenhuizen gebruiken kassa’s.

De kassa werd voor het eerst uitgevonden in 1879 door whisky-, wijn- en sigarenhandelaar James Ritty als preventieve maatregel tegen diefstal door werknemers. En hoewel we durven te wedden dat diefstal door werknemers toen veel groter was, is het nog steeds een punt van zorg voor retailers. Volgens gegevens van de National Retail Federation is diefstal door werknemers zelfs de op één na belangrijkste oorzaak van derving voor retailers.

Kassa’s hebben een lange weg afgelegd sinds hun vroege iteraties. Nu hebben we elektronische kassa’s die je vaak ziet in restaurants. Terwijl een basiskassa is ingesteld om contante transacties af te handelen, hebben nieuwere robuustere opties.

Over het algemeen kosten kassa’s slechts een paar honderd dollar, maar als u extra functies wilt, zoals creditcardlezers, barcodescanners of weegschalen, moet u investeren in extra hardware.

https://kassa.startpagina.net/

https://kassa.startmee.nl/

https://kassa.bestevanhetnet.nl/

https://kantoorartikelen.linkaanbod.nl/

https://kassa.aanmeldpunt.nl/

https://kassa.startsleutel.nl/

https://groothandel-fabrieken.slimmestart.nl/

https://webwinkels.eigenstart.nl/

https://groothandel.linkstapelaar.nl/

https://decoreren-info.startee.nl/

https://verpakkingen.linkexplorer.nl/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *