Wat is een begrafenis?

Waar het ook wordt gehouden, een begrafenis is een gestructureerde ceremonie, met een begin, midden en einde. Elk is bedoeld om de levende deelnemers te betrekken bij activiteiten die hun status binnen de gemeenschap zullen veranderen, rouwenden een collectieve rouwervaring zullen bieden en een geleefd leven zullen vieren. Het is een sociaal aanvaardbare manier voor leden van een gemeenschap om hun sociale banden opnieuw te bevestigen en te uiten.

Antropologen bestempelen een begrafenis als een overgangsritueel, dat alle betrokkenen treft, inclusief de overledene. Zijn of haar sociale status verandert drastisch, van een levend, bijdragend lid van de gemeenschap tot iemand wiens bijdragen in het verleden zijn en in het geheugen zijn verbannen. Maar de status van elk van de overlevenden – vooral de directe familie – is ook veranderd. In feite kan de uitvaartdienst het begin zijn van een bepaalde periode van rouw voor nabestaanden, waardoor deze overgang op een uniek herkenbare manier wordt gemarkeerd.

Traditionele uitvaartdiensten zijn onder meer:

Visitatie: Dit wordt vaak een bezichtiging of een wake genoemd. Gasten komen hun respect betuigen aan de overledene door hun lijk in de kist te bekijken en tijd door te brengen met de rouwende familie. Een bezoek kan op elk moment voorafgaand aan de uitvaartdienst plaatsvinden.

Begrafenisdienst: Deze gebeurtenis vindt gewoonlijk plaats in het uitvaartcentrum, een kerk of bij het graf. Het kan muziek omvatten, het lezen van literaire of religieuze passages, een lofrede, gebed en het zingen van hymnen.

Trouwdienst: Als de familie van plan is om de overledene te begraven, omvat deze fase de processie van het voertuig naar de begraafplaats, de begrafenisdienst en de plaatsing van de kist in de kluis voor het begraven van de stoffelijke resten.

Een uitvaartdienst, traditioneel of moderner (herdenking of viering van het leven), heeft twee functies: het erkennen van de dood en de prestaties van het leven van een individu en het samenbrengen van rouwende familieleden en vrienden ter ondersteuning van elkaar tijdens dit moeilijke tijd.

https://uitvaart.linkexplorer.nl/

https://uitvaart.linktotaal.nl/

https://uitvaart.linkhotel.nl/

https://begrafenis.uwpagina.nl/

https://uitvaart.linkjespagina.nl/

https://uitvaart.allepaginas.nl/

https://uitvaart.links.nl/

https://uitvaart.startpagina.net/

https://uitvaart.linkgoed.nl/

https://uitvaart.linkaanbod.nl/

https://uitvaart.mijnzooi.nl/

https://uitvaart.linkpaginas.nl/

https://uitvaartverzekering.verstandig-vergelijken.nl/

https://uitvaart.beginspot.nl/

https://uitvaart.startee.nl/

https://uitvaart-verzekering.startze.nl/

https://uitvaart.aanmeldpunt.nl/

https://uitvaart.linkkwartier.nl/

https://uitvaart.toplinkjes.nl/

https://uitvaart.startpiazza.nl/

https://uitvaart.jouwpagina.nl/

https://uitvaart.sitelinkje.nl/

https://uitvaart.bestevanhetnet.nl/

https://uitvaart.eigenstart.nl/

https://uitvaart.startee.nl/

https://uitvaart.macrocenter.nl/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *