De kracht van make-up

De kracht van make-up’ is de uitdaging die op YouTube is gestart, schokte de schoonheidswereld en veranderde het perspectief van make-up waaraan mensen gewend waren. Vrouwen dragen sinds de oudheid make-up om hun gelaatstrekken te accentueren en er aantrekkelijker uit te zien. Een beetje foundation, concealer, wenkbrauwpotlood, mascara en lippenstift is vrijwel alles wat een moderne drukke vrouw die haar natuurlijke schoonheid wil versterken en er fris uit wil laten zien, nodig heeft om haar dagelijkse basismake-uproutine te doen. Het is de dagelijkse boost van zelfvertrouwen en het gevoel bij elkaar te zijn en klaar om de wereld te rocken, maar niet het verlangen om iemand te plezieren of de valse indruk te wekken waardoor ze elke ochtend ‘het gezicht’ opdoen.

Hoewel bewezen is dat make-up het uiterlijk verbetert en de onvolkomenheden verbergt die de persoonlijkheid niet zouden moeten definiëren, maar vaak een lager zelfbeeld en zelfvertrouwen veroorzaken, is het ook de vorm van zelfexpressie en het soort kunst dat zich losmaakte van de professionele make-upartiesten ‘ wereld en werd breed toegankelijk voor steeds meer vrouwen en mannen die willen experimenteren met hun uiterlijk en hun uiterlijk willen diversifiëren met de kracht van make-up.

De schoonheidsindustrieën hebben deze trend ingehaald en de algemene opwinding in hun voordeel gebruikt door de breedste keuze aan verschillende producten te bieden, die geacht worden onze huid er jong en onberispelijk uit te laten zien, onze ogen groter en helderder, onze wenkbrauwen – on fleek, onze jukbeenderen – prominenter dan ooit, onze lippen – voller en sexyer, onze imperfecties – volledig onzichtbaar. Hoe innovatiever, duurzamer en ‘levensveranderend’ die producten, hoe beter.

Tegelijkertijd moedigen veel voorstanders van natuurlijke schoonheid vrouwen aan om hun uiterlijk te omarmen en ervan te houden zoals het is en te stoppen het te bedekken met de tonnen make-up, die hun unieke kenmerken uitwist en onrealistische schoonheidsnormen promoot, die een verontrustend effect hebben op vrouwen en zet ze onder ongelooflijke druk om te voldoen aan dat universele beeld van ‘een perfecte vrouw’ dat eigenlijk een levende tekening is van een visagist. Sommige mannen beschuldigen vrouwen ervan te veel make-up te dragen, omdat ze hen ‘bedriegen’ met hun valse uiterlijk, terwijl anderen de dagelijkse moeite waarderen die vrouwen doen om er onberispelijk uit te zien.

Zo is de grens tussen make-up die vrouwen zelfverzekerder maakt en ze zich mooier laat voelen, en buitensporige make-up die de waarde van natuurlijke schoonheid ondermijnt en ervoor zorgt dat mensen zich achter hun ‘volledige make-upgezicht’ verstoppen omdat ze zich zonder make-up lelijk voelen, behoorlijk goed geworden.

https://make-up.tipjes.nl/

https://make-up.linkhotel.nl/

https://make-uppen.startbewijs.nl/

https://makeup.allepaginas.nl/

https://make-up.startpagina.net/

https://make-up.startee.nl/

https://make-up.startcentro.nl/

https://cosmeticas.webesto.nl/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *